Homlokzati hőszigetelés munkadíjak 2024

2024.01.20
A Magyar-Festék Kft közel 17 éve folyamatos kapcsolatban van kivitelező cégekkel, vállalkozókkal. Mivel a vállalkozásunk az értékesítés során kiemelt figyelmet fordít a kivitelezői szemléletre, ezért célunk volt, hogy hosszú távon olyan minőségi kivitelező csapatokat gyűjtsünk magunk köré, akik állandó összeszokott csapattal, megfelelő gépekkel minden nap a homlokzati hőszigetelést csinálják. 

A vásárlóink nagy részének meghatározó kérdése, hogy tudunk-e ajánlani egy jó kivitelezőt.
 
Természetesen IGEN!

Budapest és 100 km-es körzetében azoknak a kivitelezőknek, akik megbízhatóak és jó minőségben dolgoznak, nyitottunk egy háttérrendszert, amelyen keresztül díjmentesen összehozzuk a kivitelezőt az ügyféllel.
 
Ha egy ingyenes helyszíni felmérést és árajánlatot szeretne kérni kérjük töltse ki kérdőívünket!

Űrlap kitöltése!

Pár percet vesz igénybe!

Hőszigetelés árak 2024 -ben   – amire mindenki kíváncsi.

Természetesen a cikkünk megírása előtt körbe telefonáltam a kivitelezőket és kialakult egy átlag, amelyet részletezünk is.
 
A kivitelezés munkadíja ugyanúgy, mint a kivitelezése menete, több lépésből áll és ezért érdemes ezt szétbontani.
 
Állványozás: kicsi és nagy
Az állványozás alatt érthetünk baklolást és komoly több szint magas állványozást is. Amelynek az ára igen változó a kivitelezőink között. Van olyan kivitelezőnk, aki nem számol állványozást és beépíti a kivitelezési árba, de van olyan aki kedvezőbben dolgozik és külön tételként tünteti fel az állványozást.
 
Miért kell állványozást számolni egy alacsony 3.5-4 m magas épület esetén?
 
Alapvetően a kőműves bakokat és a pallót is ki kell szállítani a helyszínre, folyamatosan pakolni kell előrébb és ne felejtsük el, hogy csak a FÖLDÖN dolgozó emberrel szemben itt már mindenképpen kell a pallón álló ember mellé egy segéd is, aki lent megkeni a lapot és feladja.
Egy átlagos ház esetén a palló + vasbak 1800-2000 Ft/nm
 
Magasabb épületek állványozásának költségei:
Természetesen az előzőnél, sokkal több erőforrást igényel egy magasabb épület szigetelése, sokkal több segéd és szakember kell a nagyobb felület egyöntetű hálózásához és színezéséhez. Ezért fontos, hogy összeszokott legyen egy csapat, mivel a szebb és gyorsabb is lesz a munka.
Nagyobb mennyiségű állvány esetén nagyobb teherautóra van szükség, amelynek a fenntartási költségei is nagyobbak. Ettől függetlenül az árkülönbség nem jelentős, 2 és 3eFt között várható.
 
Szigetelő lapok rakása:
Külön nem tételeznénk, mivel CSAK ezt a munkát még sose végezte el egy csapatunk se. Abszolút nem jellemző, hogy csak a lapokat felragasszon és levonuljon egy csapat. A munkafolyamat áll a meglévő falazat portalanításából, indítósínek beállítása és rögzítéséből, esetleges kis mennyiségű javításból, a szigetelő lapok ragasztásából. Ha már nagyobb mennyiségű vakolatot kell javítani vagy teljes vakolatot leverni, az egy külön tétel.
 
Dűbelezés:
Az interneten böngészve 1500 Ft körül szoktak számolni a kivitelezők 5-6 lyuk kifúrása és rögzítése esetén. Személyes véleményem szerint ez a munkafolyamat még szerves része a szigetelő lapok felrakásába/rögzítésébe. Ha a dűbeleket süllyeszteni kell, majd pogácsázni, akkor jogos lehet az 500-1000 Ft-s felár, mivel elég sok időt vesz el egy ilyen munkafolyamat. Cserébe a falazaton még hideg nyírkos akár ázott falon sem fog kiütni a pontszerűen a dűbel. Mindenképpen megéri, minden ügyfelünknek javasoljuk.
 
Élvédőzés, spalettázás: 
Alapvetően 2 számítási mód van egy átlagos ház esetén.
 
Ha bruttóban a nyílászárókat is bele véve számolja ki a falfelületet a kivitelező akkor nem szokott lenni spalettázás vagy befordulás külön felszámolva.

Ha nettóban számol a kivitelező, akkor kivonja a nyílászárókat, de folyóméterben hozzá számolja az ablak kerületét.

Segítek: A végösszeg mind a 2 esetben nagyságrendileg azonos lesz. 

Élvédőzés:
Alapvetően a ház sarkainál nem szoktak számolni élvédőzést, de ha már díszítés vagy a gázcsövek horonyban való hagyása miatt kell élvédőzni, akkor folyóméterenként kb. 1500-2000 Ft.
 
Hálózás:
A hálózás 3500-5000 Ft/nm, amelynek az ára tartalmazza a 2.-ik ragasztóréteg felvitelét is.  Fontos, hogy ezt a folyamatot becsiszolt falfelületen végezzék és húzzák le a hálót az indítósín aljáig. Legyen meg a ”zsebkendők” az élvédők találkozásánál és ahová szükséges tegyenek be plusz hálóerősítést. Az ágyazás során a hivatalos sorrend a polisztirolra való ragasztó felvitele, amelybe a hálót bele teszik és ezt húzzák el simára egy glettvas és lepke segítségével.

Ha olyat lát, aki szegre függeszti a hálót a sima polisztirolra és erre húzza a hálót, az nem szakszerű.

Nem lesz a háló és szigetelő lap között ragasztó ezért nem lesz megfelelő rögzítés a lap és háló között. Előbb vagy utóbb megrogyik a háló elkezd leválni a falról. Sok kivitelezőtől hallottam már azt a mondást, hogy a vakolat összefogja. Tartózkodjon az ilyen emberektől, mert nem garanciaképes!
 
Alapozás:
Mivel az alapozás a színezés része, ezért nem szoktak a kivitelezők külön költséget felszámolni.
 
Színezés,homlokzati vakolat felhordása:
A kivitelezés egyik leglátványosabb és leggyorsabb munkafolyamata, de nagy szakértelmet igényel.
A színezéshez összeszokott nagy létszámú csapat szükséges, ezért is költséges önmagában a színezés. Ha ezt a feladatot elrontják, akkor az végig látszani fog és ehhez elég csak 1 ember hanyagsága, aki egy picit máshogy dörzsöl, nagyobb vagy kisebb köröket ír le, vagy éppen nem szedi le a simítóról a nyákot. A színezés ára 3-4eFt/nm
 
Párkányozás:
A párkányok berakását 10-ből 8 kivitelezőnk vállalja. Az árazás 3-13 eFt/fm között lehetséges. Nem mindegy, hogy egy sima műanyag vagy mészkő párkányt rakunk be. Van olyan csapat akinek darabára, de van olyan akinek folyóméter ára van. Talán ebben a munkafolyamatban a legnagyobb a szórás a kivitelezők.
 
Csatorna leszedése és visszarakása:
Általánosságban, ha csak vissza kell rakni, akkor az egész házat tekintve pár ezer Ft.
Ha szabni kell, azt bádogos fogja végezni, amelynek az árát személyes megtekintés során fogja tudni megállapítani.

Hőszigetelés munkadíjak:

EPS vagy Grafitos alaprendszer felrakása dűbelezve, hálózva és glettelve:
7-10eFt
EPS vagy Grafitos teljes rendszer felrakása dűbelezéssel, hálózással, gletteléssel, alapozással és színezéssel:
9-14 eFT

Van olyan csapatunk akik 9-11 eFt között dolgoznak + állványozás, de pl. van olyan is, akiknek már 12-13eFt között benne van az állványozás is.

Kőzetgyapot hőszigetelő rendszerek kivitelezése során + 30 %-os felárral kell számolni.
 
Minden ügyfelünk szeretné tudni, hogy az első érdeklődő telefontól az utolsó konténer elszállításáig mennyibe fog kerülni anyaggal együtt a hőszigetelése egy átlagos méretű szigetelőanyag esetén. Nagyságrendileg 20-25eFt/nm. Az 5eFt differenciál az anyag típusán és vastagságán, majd a rögzítő anyagokon keresztül a fedővakolat színén és típusán is múlik.

Ha kőzetgyapot rendszert szeretne az ügyfél, akkor nagyságrendileg 25-30eFt között érdemes számolni négyzetméterenként az összköltséget!