Otthonfelújítás Homlokzati hőszigetelés támogatás 2024

Otthonfelújítási program 2024

A homlokzati hőszigetelés meghatározó eleme lesz a 2024-es otthonfelújítási támogatásnak. Mint a 2021- 2022 évben hatalmas segítséget ad az ingatlan tulajdonosoknak, hogy állami támogatást vehessenek igénybe. Pályázati pénzzel kiegészítve újíthassák fel otthonaik hőszigetelését, kiadásaik csökkentésére, energiahatékonyság növelésére. A hoszigetelorendszer.com (MAGYAR-Festék Kft) csapata segítséget nyújt Önnek hogy a családi ház homlokzat felújítási munkálatai, megfeleljen, és megkapja a legnagyobb elérhető támogatást. A 2024-es szigetelő anyag árakról az űrlap kitöltésével tájékozódhat.

Bejelentette a kormány az új otthonfelújítási programot. 6 millióra lehet pályázni.

Hőszigetelés pályázat! Az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére lehet igénybe venni a júniusban induló új otthonfelújítási programot - jelentette be a kormány egy mai sajtótájékoztatón. 108 milliárd forintot szánnak a REPowerEU keretből a programra részben támogatás, részben hitel formájában. A házszigetelésre, nyílászárók cseréjére, meleg víz- és gázfűtésrendszer korszerűsítésére felhasználható programban legfeljebb 7 milliós beruházással lehet részt venni legalább 30 százalékos energiamegtakarítás elérésével. 1 millió forint önerőt minden esetben biztosítani szükséges hozzá, a maradékra legfeljebb 6 millió forint kamatmentes hitelt lehet felvenni a hamarosan felálló lakossági MFB Pontok hálózatán, a vissza nem térítendő támogatás ezt utólag 2,5-3,5 millió forinttal csökkentheti az adott járás fejlettségétől függően. 

 

Otthonfelújítási támogatás 2024 végleges részletei itt >>>

 

30%-os energiamegtakarítást kell elérni!

  Összegek
Elszámolható maximális beruházási összeg 7 millió forint
Szükséges minimális önerő 1 millió forint
Felvehető maximális hitelösszeg 6 millió forint
Felvehető vissza nem térítendő állami támogatás

2.5 - 3.5 milló forint (járástól függően)×

× a hitel tőketartozását csökkenti

Gyermek elvárás nincs
A hitel kamata 0%
A hitel maximális futamideje 96 hónap
A hitel törlesztő részlete 26-36 ezer forint
A hitelfelvétel helye Bankok lakossági MFB Pontjai
  Felhasználás
Lakóingatlan típusa 1990 előtt épült családi ház
Szükséges feltétel Gázhálózatra csatlakozva
Felhasználható Hőszigetelés, nyílászárócsere, víz-és gázfűtési rendszer korszerűsítés
Minimálisan elérendő energiamegtakarítás 30%
Energiamegtakarítás igazolása Energiatanúsítvány a beruházás előtt és utána
  Program
Keretösszeg 108 milliárd forint
Forrás RRF, REPowerEU
Résztvevő családi házak várható száma Kb. 20 ezer
A program várható indulása 2024 július

Hőszigetelő anyag árak 2024

Az előrejelzések szerint 2024-ben lesz drasztikus áremelkedés az építőanyagok területén, mivel az építőanyag kereskedőknél a kereslet nem éri el a 2021-es szintet. Előre láthatóan a kormányzati támogatások hatására az árak emelkedni fognak 2023-hoz képest.  A szigetelés ár alakulásában jelentős szerepe lesz a forint–euró árfolyam alakulásának, valamint az alapanyag- és energiaáraknak.

Hőszigetelés kalkulátor

Tudja meg 2 perc alatt mennyibe kerül a szigetelés házára!

Ajánlatot kérek

Töltse ki az űrlapot kérjen egyedi ajánlatot!

Készüljünk fel! Időben lépjünk

A lakásfelújítási támogatás 2024-ben megfelelő partnerek, kivitelező szakember kiválasztásával, és a megfelelően és időben elkezdett előkészületekkel a felújítás sikeres lehet. A hoszigetelorendszer.com és a homlokzatihoszigeteles.hu weboldalak hőszigetelő anyag kínálata, kivitelező partnerhálózata minden szükséges lépést, biztosítva, hogy a kivitelezés és a felhasznált anyagok elérhető legjobb áron, és minőségben jussanak el vásárlóinkhoz.

Otthonfelújítási támogatás! Mikortól, hogyan és hol lehet igényelni!