EPS 80 Homlokzati polisztirol hablemez

Homlokzati hőszigetelő lemez! Mi a lényeg?

Expandált szigetelőanyag, a falak megfelelő homlokzati szigetelés biztosítása. Nyomószilárdsága 80 kPa. Nyomószilárdágának köszönhetően a diletációja kisebb, ezért sokkal kedvezőbben reagál a hőingadozásra. A gyenge minőségű, olcsó polisztirol hőszigetelő lemez testsűrűsége alacsony, mérete pontatlan, alakja a pihentetés hiányában könnyen elveszítheti formáját, felülete érdes, minősége miatt nem lehetséges a polisztirol szigetelés pontos illesztése ezáltal több ragasztó felhasználását teszi szükségessé ami a látszólag alacsonyabb árat máris megnöveli. Ezért válasszunk jobb minőségű polisztirol szigetelés-t a homlokzatra.

A polisztirol szigetelő lap lényeges nemzetközi jelölése:   piros csík

Hőszigetelő lap ragasztása:

Expandált polisztirol hőszigetelés, perem + pont ragasztással. A megfelelően előkészített ragasztótapaszt a hőszigetelő lemez hátoldalának szélén körbe úgy kell folyamatosan felhordani, hogy a majdani szétnyomáskor a legkevesebb ragasztót nyomjon ki, miközben a ragasztás minél közelebb kerüljön a nikecell széléhez. Ezt követően a hőszigetelő lap belső felületén több pontba kerüljön ragasztópogácsa. Javasolt a peremragasztáson belüli 3db pogácsa alkalmazása, mert így biztonsággal ragasztó alátámasztás kerül a dűbelezési helyekre. Mechanikai rögzítés alkalmazása esetén, ahol dűbel lesz, ott mindenképpen ragasztásnak is kell lennie. A felhelyezéskor a szétnyomott ragasztás minden esetben érje el a felület 40%-át! Ragasztó a nikecell illesztései közé ne kerüljön.


Kedvező homlokzati ár-at szeretnék!


A felhelyezéskor szétnyomott ragasztó végleges vastagsága nem haladhatja meg az 1cm-t! Ha nem elégséges a falazat alap síkjától való eltérések kiegyenlítésére, akkor vagy a falat kell, vakolással, esetenként leveréssel javítani, vagy a lapok cm-kénti vastagság növelésével, vagy csökkentésével változtatni és így érni el a megkívánt minőségű síkot. A lapok felragasztása mindig alulról fölfelé történjen, fekvő lapokkal, lehetőleg félkötésben, de legalább 1/3 átfedéssel, szorosan egymáshoz illeszkedve, fontos hogy hézagmentesen.


Hungarocell alkalmazási terület, felhasználás:

  • Fal, lakóépületek homlokzatainak külső oldalán, polisztirol szigetelés homlokzatra.
  • Elemes homlokzat burkolat mögött átszellőztetett légréssel. Utólagos hőszigetelés.
  • Födém szerkezetek, padló lefelé hülő síkján.

Termékjellemzők:

  • Régi és új falszerkezetek, gazdaságos (hőszigetelés ár)hatékony szigetelésére alkalmazható. Könnyen kezelhető, kis súlya mellett megfelelő szilárdágot biztosít.
  • MSZ 14800-6:1980
  • Hővezetési tenyező: 0,037-0,039 W/(m2/K) - a gyártó által ismertetett érték
  • Tűzveszéllyességi oszt: "E" nehezen éghető

A további homlokzati polisztirol ár-ról:

Weboldalunkon: 2cm-től egészen 20cm-ig tájékozódhat és megvásárolhat raktárról online.