REVCO Grafitos rendszerek

Grafitos hőszigetelés? miért jobb?

Ez a fajta szürke polisztirol lapos hőszigetelés vásárlásával jobb szigetelő képességet tudunk elérni, kisebb rétegvastagságban. A fehér EPS és a Grafitos polisztirol cellaszerkezete azonos, azonban a grafitadalék következtében megváltozik - javul - az anyag hőáramlással szembeni ellenállása, jobban hőszigetel. A szigorodó energetikai előírásoknak eleget téve, vékonyabb vastagsággal tudjuk elérni a kívánt szigetelő értékeket. Grafitadalékos komplett hőszigetelések különböző rétegvastagságokban rendelhető, gyors szállítási határidővel.

Merőben más szigetelőanyag került a magyar piacra. A sima fehér színű EPS termékkel szemben nagyobb hőszigetelő képességű azonos vastagság esetén. A sztirol gyöngyök grafit adalékanyagot tartalmaznak, ami igen nagy mértékben feljavítja a polisztirol hablemezek szigetelés képességét! Az adalékanyagnak köszönhetően, alacsonyabb a hővezetési tényező. Kivitelezési technológiája viszont, nem különbözik a sima polisztirollapos rendszertől.

Milyen vastag grafitos homlokzati hőszigetelés szükséges?

A szigetelés vastagságát, az épület falazatának fajtája, valamint vastagsága figyelembevételével kell megválasztani, hogy a kívánt értéket el tudjuk érni.

A mai követelményeknek megfelelően a 0,2-0,15 W/mK hőszigetelési értékre kell beállítani.

Az épületek, családi házak homlokzati felújításánál, gyakran felmerülő kérdés, hogy milyen vastagságot válasszak? Nincs elég hely, nem elég széles a járda, vékonyabb szigetelés kellene de a hőszigetelési képesség hatékonysága megmaradjon. A grafit szigetelő lapokkal tudjuk ezt a problémát kezelni. Alkalmasak olyan felújításoknál, ahol a sima EPS szigetelő lapok vastagnak bizonyulnak. Rendkívül közkedvelt a grafitos hőszigetelő anyagok, speciális homlokzati felújításoknál, ablakkáva kialakításoknál. A THR összetevői könnyen beépíthetőek, valamint igen nagy biztonsággal szolgálják és megvédik az épületünk, otthonuk szerkezeti elemeit. Webáruházunkban piac vezető gyártók THERMODAM, BAUMIT, REVCO termékei többféle vastagságban és számos homlokzati vékonykvakolat fajta közül válogathatnak vásárlóink.

Grafitos szigetelés. Mit kell tudni róla!

A grafitadalékos alapanyagnak köszönhetően lényeges különbség a hőszigetelési teljesítmény, ami a 16-19%-al kedvezőbb hővezetési tényező a grafitos szigetelés javára, valamint az anyag sötét színe következtében előálló markánsabb reakció a napfény hatására. A grafitos szigetelés réteg vastagság csökkentésével, de a hővezetési tényező megtartásával, a legjobb választás a grafitadalékos polisztirol rendszerek, amely csomag tartalmazza grafitos polisztirol lemez, rendszerragasztó, üvegszövet háló, vékony vakolat alapozó, valamint a kiválasztott struktúrában (kapart, dörzsölt) a vékonyvakolatot. A webáruházban forgalmazott komplett homlokzati hőszigetelések összetevői, piac vezető építőanyag gyártók termékei. THR minősítéssel, és rendszergaranciával rendelkeznek.

Legyünk vele tisztában!

Az alapfelület megfelelően hordozóképes legyen, azaz legyen tiszta, száraz, egyenletesen nedvszívó, táskásodás, málás, porlás mentes. THR kivitelezésének megkezdése előtt, ha nem megfelelő a felület akkor el kell végezni annak kiegyenlítését, vagy a kivitelezéssel egyidőben a felület síkba-hozását. Az alapfelületet legyen előkészítve a ragasztáshoz, tisztítással és mélyalapozással. A szakszerűen kivitelezett grafitadalékos homlokzati hőszigetelések biztonsággal elviselnek Th>45 perces tűzterhelést, ellenállnak a nedvességnek, rovaroknak, madaraknak, rágcsálóknak, tartósak, jól tisztíthatóak és átfestéssel, vagy újra színezéssel felújíthatóak.