SILICON homlokzati vakolat

Silikon homlokzati vakolat főbb jellemzői:

A legnagyobb páraáteresztő képességgel rendelkező homlokzati vakolat. Előrekevert termék, felhasználásra kész, silicon gyantát, ásványi és tulajdonság javító adalékanyagokat tartalmaz. Kapható 1,5mm kapart hatású, és 2mm gördülőszemcsés változatban, BAUMIT, REVCO, PEAKSTON építőanyaggyártó termékei. Kiváló színtartóssági képességű, felhordás után az idő múlásával sem reped meg a felület, koszolódás esetén a homlokzati vakolat felülete mosható, vízlepergető hatású.

A légáteresztő homlokzati vakolat anyagigénye:

  • 1,5mm kapart kb. 2,4-2,6 kg/m²
  • 2mm gördülő kb. 2,8-3,0 kg/m²

Természeteesen az anyagigény tájékoztató jellegű, függ a vakolt felület minőségétől is.

Hígítás: Vízzel, kb: 1-2dl

Száradási idő:

  • Tapintásra 2 óra, csapóesó szilárdulás kb: 8 óra, a mért adatok 20C-fokos hőmérséklet felett értendőek.

Légáteresztő homlokzati vakolat akalmazási felületei:

Kőzetgyapot Polisztirol és Baumit Open hőszigetelő rendszerekhez. Meglévő és újonnan épült épületek homlokzati bevonataként, műemlékek nem téglából épült régi építésű házak homlokzatának felújításához. Használható kül-és beltérben egyaránt.

Felhordási technológia:

A szinezni kívánt felületet vízmértés segítségével ellenőrizzük, az esetleges mélyedéseket javítsuk ki légáteresztő ragasztóval, vagy kül-betéri glettanyaggal. A ragasztó száradása után, silicon homlokzati vakolat alapozóval, impregáljuk be a flületet, majd 6 óra elteltével (az alapozó száradása után) megkezdőthet a vakolat felhordása.

  • Az alapozáshoz csak Silicon vakolat alapozó használható.
  • A homlokzati vakolat felhordása szemcsenagyságnak megfelelő vastagságban rozsdamentes simítóval történjen. A bedolgozás struktúra kialakítása műanyag simítóval történjen.

Fontos tudnivaló:

A légáteresztő homlokzati vakolat és alapozója párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható! Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5Cº alá nem süllyedhet.

Eltarthatóság:
  • 1 évig, az eredeti bontatlan csomagolásban zárt, fagymentes helyen, sugárzó hőtől, tűző naptól védve.
Fontos tudnivaló:

A silicon homlokzati vakolat bedolgozása szakértelmet igényel.  Felhordás előtt a színt ellenőrizni szükséges, mert felhordás után színreklamációt nem áll módunkban elfogadni.

A Légáteresztő homlokzati vakolat pótrendelése esetén színeltérés előfordulhat.