SILICON homlokzati vakolat

Silikon homlokzati vakolat főbb jellemzői:

A legnagyobb páraáteresztő képességgel rendelkező homlokzati vakolat. Előrekevert termék, felhasználásra kész, silicon gyantát, ásványi és tulajdonság javító adalékanyagokat tartalmaz. Kapható 1,5mm kapart hatású, és 2mm gördülőszemcsés változatban, BAUMIT, REVCO építőanyaggyártó termékei. Kiváló színtartóssági képességű, felhordás után az idő múlásával sem reped meg a felület, koszolódás esetén a homlokzati vakolat felülete mosható, vízlepergető hatású.

 

A silicon homlokzati vakolat anyagigénye:

  • 1,5mm kapart kb. 2,4-2,6 kg/m²
  • 2mm gördülő kb. 2,8-3,0 kg/m²

Természetesen az anyagigény tájékoztató jellegű, függ a vakolt felület minőségétől is.

Száradási idő:

Tapintásra 2 óra, csapóeső szilárdulás kb: 8 óra, a mért adatok 20C-fokos hőmérséklet felett értendőek.

Légáteresztő alkalmazási felületei:

Kőzetgyapot, EPS Polisztirol és Baumit Open hőszigetelő rendszerekhez. Meglévő és újonnan épült épületek homlokzati bevonataként, műemlékek nem téglából épült régi építésű házak homlokzatának felújításához. Használható kül-és beltérben egyaránt.

Felhordási technológia:

A színezni kívánt felületet vízmérték segítségével ellenőrizzük, az esetleges mélyedéseket javítsuk ki légáteresztő ragasztóval, vagy kül-betéri glettanyaggal. A ragasztó száradása után, silicon homlokzati vakolat alapozóval, impregnáljuk be a felületet, majd 6 óra elteltével (az alapozó száradása után) megkezdőzhet a vakolat felhordása.

Az alapozáshoz csak a megfelelő vakolatalapozó használható.

A homlokzati vakolat felhordása szemcsenagyságnak megfelelő vastagságban rozsdamentes simítóval történjen. A bedolgozás struktúra kialakítása műanyag simítóval történjen.

Fontos tudnivaló:

A silicon homlokzati vakolat és alapozója párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható! Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5Cº alá nem süllyedhet. Használata szakértelmet igényel. Felhordás előtt a színt ellenőrizni kell, mert felhordás után színreklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Eltarthatóság:

1 évig, az eredeti bontatlan csomagolásban zárt, fagymentes helyen, sugárzó hőtől, tűző naptól védve.

A vakolat pót-rendelése esetén színeltérés előfordulhat!